Jak správně uskladňovat ovoce?

Sklízíte pravidelně ovoce ze své zahrádky, ale nikdy se z úrody příliš dlouho netěšíte? Bude to asi tím, že je neumíte dobře uskladnit. Před vlastním uskladněním je třeba prioritně sklep důkladně uklidit a vyčistit. Je třeba ho zbavit plísní a nejrůznějších pachů. K tomu nejlépe poslouží pálené vápno, které dodá stěnám i stropu potřebnou bělost, ale především čistotu a desinfekci.

Řádná desinfekce je nezbytná

Pokud ukládáte ovoce do regálů, dřevěných lísek a plastových přepravek , je třeba tyto rovněž vydesinfikovat, co si můžete provést světle růžovým roztokem manganistanu draselného (hypermanganu), roztokem sody nebo modré skalice. Pamatujte na to, že veškeré nádoby a přepravky, do kterých ovoce ukládáte, musí být ze zdravotně nezávadného materiálu.